stilstaan e-bike

Help: ik fiets niet (veel) in de winter!

Koude wind en regen: het kan zijn dat je je e-bike soms liever laat staan. Maar als het mooi weer is, fiets je het liefst zoveel mogelijk. Daarom is het zonde om niet naar je e-bike te kijken wanneer je deze niet gebruikt. Als een accu niet (veel) wordt gebruikt en de accu te koud is, wordt je actieradius minder. Daarom geven we je in deze blog handige tips hoe je goed voor je e-bike kunt zorgen in de winter wanneer je er weinig of niet op fietst. Op die manier haal je het maximale uit je Cortina e-bike als de zon weer schijnt!

Tip 1: Proper wegzetten
Het is niet moeilijk, maar wel heel belangrijk. Door je fiets op een goede manier proper te maken, voorkom je roest en blijft je fiets langer mooi. Wanneer je je fiets schoonmaakt, vallen dingen op die je normaal gesproken over het hoofd ziet. Belangrijk: maak je fiets niet schoon met een hogedrukspuit of tuinslang en haal eerst de accu van je fiets af. Poets je fiets met een licht vochtige doek en gebruik liever geen agressieve schoonmaakmiddelen. Kom niet in de buurt van elektronische onderdelen met water.  

Tip 2: Extra aandacht voor je accu
Het is goed voor de accu om je e-bike zoveel mogelijk te gebruiken. Gebruik je je e-bike een tijdje niet? Leg de accu dan goed weg. Haal de accu uit je e-bike en zorg ervoor dat hij voor ongeveer 50% is opgeladen. Het is belangrijk dat je je accu nooit leeg weglegt. Bewaar de accu vervolgens op kamertemperatuur. Is je accu langer dan twee maanden niet gebruikt? Controleer dan hoe vol hij nog zit en laad bij tot ongeveer 50%. Op die manier zet je je accu weer in een actieve modus. Wanneer je je e-bike gaat gebruiken, is het slim om je accu weer volledig op te laden.

Tip 3: Banden
Wil je je fiets weer gebruiken nadat ‘ie een lange tijd stil heeft gestaan? Dan heb je een grote kans dat de banden plat staan. Als je je fiets elke dag gebruikt, zul je de banden minder vaak hoeven op te pompen. Van staan wordt een band slap en dan zul je weer wat lucht in de banden moeten doen. Druk de band aan de zijkant in om te controleren of er nog genoeg lucht in zit. Op de zijkant van je band staat hoeveel bar erin kan. Heb je geen pomp met een barometer? Ga dan langs een Cortina-dealer.

Tip 4: Niet in regen laten staan
Laat je fiets niet constant in de regen staan! Wanneer je je fiets niet veel gebruikt, kan je de fiets beter droog wegzetten. Als er vocht in je rem- en versnellingskabels zit en het vervolgens gaat vriezen, doen je remmen en versnellingen het even niet. Daarnaast voorkom je roest als je je fiets gewoon in de garage, het tuinhuis of onder een afdakje zet.

Jouw fiets is klaar voor de overwintering, zodat je extra veel plezier hebt van je fiets als het zonnetje weer schijnt!

Meer Cortina e-bikes

Wij hebben een groot assortiment aan mooie e-bikes!

Cortina E-Foss Damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Foss Damesfiets

Bafang M300 middenmotor

8 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-U4 Transport herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport herenfiets

Bosch Active Line middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-Silento Pro damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Silento Pro damesfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-Common herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Common herenfiets

Bafang M420 middenmotor

8 Versnellingen

Dubbele handrem