#Spotted in Metro: Cortina E-Nite is de perfecte uniseks e-bike voor in de stad

16 september 2021

Waarom heeft een fiets voor mannen eigenlijk een bovenbuis en een fiets voor vrouwen niet? Het is een vraag die iedereen zich wel al eens gesteld heeft, want die stang zit toch behoorlijk in de weg? Het was een jarenlange traditie, maar sinds de komst van de elektrische fiets is de herenfiets vrijwel helemaal uit het straatbeeld verdwenen. Insert de uniseks fiets: steeds meer mensen willen een fiets zonder bovenbuis. Daarom lanceert Cortina als één van de eerste merken een uniseks fiets: de E-Nite, het ideale stalen ros om door de straten te zoeven. Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje.

De herenfiets heeft er meer dan een eeuw vrijwel helemaal hetzelfde uitgezien, maar tijden veranderen. Het model wordt de dag van vandaag steeds minder gemaakt en verkocht, en maakt plaats voor een sportieve fiets die zowel door vrouwen als mannen gebruikt kan worden. Het zijn trouwens niet alleen de ouderen onder ons die de voordelen van een uniseks e-bike inzien.

Multi-inzetbaar

Fietshandelaars zien namelijk al een tijdje een sterke stijging van de verkoop van elektrische uniseks fietsen bij jongeren. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat zo’n e-bike binnen het gezin multi-inzetbaar is, waardoor je dus niet diep in je buidel moet tasten voor twee verschillende exemplaren. Zo kan jij overdag naar je werk crossen en kan je partner ’s avonds met dezelfde fiets richting de voetbalclub.

Makkelijker op- en afstappen

Een inkoppertje, natuurlijk. Doordat de bovenbuis ontbreekt, moet je geen acrobatische kunstjes  meer uitvoeren om op je fiets te geraken. Handig voor wie niet meer goed te been is, maar nog  graag ten volle wil genieten van een fietstochtje. Toch zullen ook jonge vaders dankbaar zijn voor een uniseks exemplaar: het fietsstoeltje - al dan niet inclusief kind - zit niet langer in de weg als je wil op- en afstappen. En ook als je in een kostuum of jurkje op een uniseks fiets zit, zal je onmiddellijk merken dat je zonder veel moeite flexibel de fiets zal kunnen gebruiken. Laat die auto dus maar gewoon aan de kant staan als je naar kantoor moet. 

Geen gedoe meer met spullen

Elektrische uniseks fietsen zijn fantastisch voor mensen die vaak met spullen onderweg zijn en veel moeten stoppen voor een rood licht. Doordat de bovenbuis ontbreekt, zal je sneller en stabieler van je zadel kunnen springen. Cortina maakt het je trouwens nog gemakkelijker: de achterdrager van de E-Nite is voorzien van het handige AntranVelo system (AVS) waar je makkelijk een bijpassende accessoire op kunt klikken. Je kan de fiets bovendien verrijken met een normale voordrager of een voordragermand (inclusief straps) om hem helemaal compleet te maken. Zo kan je zonder gedoe je spullen meenemen. Ontdek 'm hier!