Cortina E-Silento Pro krijgt GIO op (digitale) Dutch Design Week

21 oktober 2020

Zwolle - De innovatieve E-Silento Pro van Cortina heeft een prijs in de wacht gesleept. De jury van Designlink heeft de nieuwste e-bike van Cortina een erkenning als Goed Industrieel Ontwerp (GIO) gegeven. Dit is bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week (DDW) die op zaterdag 17 oktober van start is gegaan.

De jury van de GIO prees met name het eigen karakter van de e-bike en de duidelijke focus op woon-werkverkeer. Want de Cortina E-Silento Pro is speciaal ontwikkeld voor forenzen en de zakelijke markt in Nederland, België en Duitsland. In het pre-coronatijdperk zaten e-bikes al in de lift, want wat is er lekkerder dan met de wind in je haren naar kantoor te sjezen en geen last van files en parkeerproblemen te hebben? Maar anno nu is het voor sommige forenzen zelfs een noodzaak geworden. Dankzij de Cortina E-Silento Pro laat je de bus, tram en metro voor wat ze zijn en fiets je heerlijk tot aan de voordeur van je werkplek. De accu kun je uitnemen en binnen opladen of in de fietsenstalling aan de oplader hangen.

GIO en de DDW
Al jarenlang reikt Designlink de GIO’s tijdens de Dutch Design Week uit. Een GIO is een kwaliteitskeurmerk voor goed vakmanschap. Producten die een onderscheiding krijgen, voldoen aan professionele ontwerpnormen: het product doet waarvoor het bedoeld is (technische functionaliteit); is gemakkelijk in gebruik en veilig (ergonomie); het is anders dan andere producten (originaliteit); het ziet er goed uit (design) en voldoet aan de milieueisen (respect). Omdat de Dutch Design Week vanwege corona niet live in Eindhoven plaats kan vinden, is er ook geen expositie van de GIO-winnaars in het Klokgebouw. De E-Silento Pro is helaas niet fysiek te bewonderen, maar staat wel (als enige fiets!) in een prachtige rij producten naast andere topmerken op de website van DDW.

E-Silento GIO

De Cortina E-Silento Pro is ontworpen door product engineer Tim Julsing.

Ontdek deze gave e-bike via de Product Experience!

Bekijk de E-Silento hier:

Cortina E-Mozzo herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Mozzo herenfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

8 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-Silento Pro herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Silento Pro herenfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-Silento Pro damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Silento Pro damesfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-Silento Pro damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Silento Pro damesfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem