E-U4 Family

De family bike en moederfiets door de ogen van Cortina

Bij Cortina hebben we fietsen die speciaal zijn ontworpen voor iedereen die met kinderen op pad gaat; family bikes! Wat ons betreft is de term 'moederfiets' niet meer van deze tijd. Papa brengt toch net zo vaak de kinderen naar de opvang of doet een boodschap met ze op de fiets?

Cortina family bikes hebben belangrijke kenmerken waardoor ze bij uitstek geschikt zijn om te gebruiken als mamafiets of papafiets. Maar wat is nu precies het verschil tussen een family bike en een gewone fiets? En wanneer kies je voor een elektrische family bike? Met deze pagina helpen we je graag op weg bij het maken van de zoveelste keuze in het ouderschap, namelijk de keuze voor de perfecte family bike voor jullie!

Wat is een family bike?

Een family bike/moederfiets is eigenlijk een fiets zoals andere fietsen. Alleen zijn er een paar dingen anders die je misschien niet direct ziet, maar die wel voor extra comfort en veiligheid zorgen wanneer je met je kind(eren) en allerlei bagage op de fiets zit.

 • Lage instap: zo kun je makkelijker op- en afstappen op de fiets. Wel zo handig!
 • Extra ruimte tussen het zadel en het stuur:  het valt niet op, maar je merkt het wel - zeker als je een kindje in een voorzitje hebt. Zo hoef je jezelf niet meer met veel moeite op het zadel te manouvreren, maar ga je gewoon zitten en heb je zelfs nog wat ruimte over. Hierdoor kun je ook makkelijker en dus veiliger afstappen.
 • Breder stuur: het stuur van de family bikes is net wat breder dan normaal waardoor je meer ruimte hebt voor een voorzitje voor je kind en je ook meer controle over je stuur hebt.
 • Dubbele standaard: je kent het wel, je bent op de plek van bestemming en wilt je fiets parkeren. Doordat je fiets schuin komt te staan als je 'm op de enkele standaard zet wordt het een uitdaging om deze rechtop te houden (zeker als je een kind en boodschappen mee hebt). Met de dubbele standaard is dat verleden tijd en staat je fiets stabiel rechtop.
 • Stuurslot: ook heel handig bij parkeren is het stuurslot, waardoor het stuur niet meer zal draaien.
 • Achterdrager: wel zo handig als je kindje van het voorzitje naar het achterzitje gaat. De achterdragers van Cortina family bikes zijn geschikt voor nagenoeg alle typen kinderzitjes. Bij de elektrische family bikes heb je hiervoor een aparte adapter nodig.
 • Wel of geen voordrager: een voordrager is handig voor het meenemen van bagage. Bij een normale stadsfiets met voordrager kan er vaak geen kinderzitje op doordat de voetensteuntjes verder naar voren komen en het rek in de weg zit. Bij de Cortina U4 Transport Family is de voordrager iets verder naar voren geplaatst zodat er genoeg ruimte is voor de voetensteuntjes.

Cortina Family Bikes

Meer ruimte tussen zadel en stuur, dubbele standaard, stuurslot en ook elektrisch verkrijgbaar!

Cortina E-Common Family default_cortina 320x320

Cortina E-Common Family

Bafang M420 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina Common Family default_cortina 320x320

Cortina Common Family

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-U4 Transport Family default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport Family

Cortina Ecomo voorwielmotor

8 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina U4 Transport Family default_cortina 320x320

Cortina U4 Transport Family

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Alle Family Bikes bekijken
Family Bikes