Cortina E-U4 Transport

Voor iedereen de perfecte e-bike

Alle ins en outs over de elektrische fietsen van Cortina

Ben je toe aan een nieuwe elektrische fiets of ga je de overstap maken van gewone stadsfiets naar e-bike? Dan is het fijn om een goed overzicht te hebben van de mogelijkheden die je hebt bij de aanschaf van een elektrische fiets. Want afhankelijk van de manier waarop je deze gaat gebruiken en wat jij prettig vindt fietsen, maak je uiteindelijk een keuze.

Je hebt er misschien al wel iets over gelezen; voorwielmotoren en middenmotoren. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? En welke type elektrische fiets past bij jou? In de Cortina-collectie vind je beide varianten terug. Niet alleen zie je aan het uiterlijk van de fiets waar de motor gepositioneerd is, maar er zit ook veel verschil in de techniek van een voorwielmotor versus een middenmotor. En dat merk je weer in de rijeigenschappen. We zetten alle informatie even op een rij.

Voorwielmotor

Cortina heeft e-bikes met een krachtige en stille naafmotor in het voorwiel, die wordt aangestuurd door een digitale techniek. De E-U1 powered by Bafang H400 (43 volt) is een degelijke stadsfiets van deze tijd, lekker basic. Zeer geschikt voor fiets ritten naar school en werk. De E-U4 Transport Family en een deel van E-U4 Transport-fietsen hebben het Cortina Ecomo-systeem (36 volt), met uitgebreide functionaliteiten en mogelijkheden. Deze trendy e-bikes zijn erg geschikt om boodschappen te doen, kinderen te vervoeren en te fietsen door de stad. Een goed alternatief voor het openbaar vervoer of een tweede auto!

De Cortina elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn uitgerust met een rotatiesensor en zijn snelheid gestuurd. Dit betekent dat - afhankelijk van de gekozen ondersteuningsstand - de e-bike je helpt om een bepaalde snelheid te fietsen. Alle Cortina elektrische fietsen bieden de mogelijkheid om de maximum snelheid in te stellen tussen de 10 en 25 km/u. Daarnaast kun je verschillende instellingen personaliseren, zodat je elektrische fiets reageert zoals jij het prettig vindt. Bij het Cortina Ecomo-systeem kun je instellen of je snel of juist heel rustig wilt optrekken bij het wegrijden.

E-bikes met Voorwielmotor

Cortina E-U4 Transport Family  default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport Family

Cortina Sportdrive voorwielmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-U4 Transport Solid damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport Solid damesfiets

Cortina Ecomo voorwielmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-U1 herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U1 herenfiets

Bafang H400 voorwielmotor

3 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-U4 Transport herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport herenfiets

Cortina Sportdrive voorwielmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Meer e-bikes met voorwielmotor

Middenmotor

Cortina heeft meerdere elektrische fietsen met een middenmotor van Shimano STEPS en van Bafang. Beide merken hebben een midden motor met een krachtige ondersteuning en bieden een fantastische fietsbeleving. Shimano STEPS heeft een meer sportief karakter, terwijl Bafang perfect voor het woonwerkverkeer kan worden gebruikt. De plaatsing van de motor in het midden van het frame (bij de trapas) zorgt voor een ideale gewichtsverdeling in de fiets.

Bijkomend voordeel van de middenmotor: alle technische componenten zijn in de motor verwerkt. Hierdoor heb je weinig stekkerverbindingen aan de fiets en dit maakt de storingskans weer kleiner.

In de collectie van Cortina vind je twee typen middenmotoren: middenmotoren die zijn voorzien van alleen een rotatiesensor en middenmotoren waarbij de rotatiesensor gecombineerd wordt met een trapkracht sensor. De Bafang M300 middenmotor (te vinden op verschillende Cortina E-U4 transport modellen) is uitgerust met alleen een rotatiesensor. Die zorgt voor dezelfde rijeigenschappen als een Cortina e-bike met voorwielmotor, maar met een directe aandrijving vanuit de middenmotor en met de bovengenoemde voordelen van een middenmotor.

De middenmotoren Bafang M400, Bafang M420, Shimano STEPS E5000 (E-Mozzo met 7 versnellingen) en Shimano STEPS E6100 (E-Mozzo met 8 versnellingen en E-Mozzo Pro) zijn uitgerust met een combinatie van een trapkracht- en een rotatiesensor. De combinatie van deze twee sensoren berekent hoeveel ondersteuning je nodig hebt en zorgt voor een heel natuurlijk fietsgevoel. Je merkt bijna niet dat je op een e-bike fietst (behalve dan dat het lijkt alsof je altijd wind mee hebt!). Deze elektrische fietsen zijn bij uitstek geschikt voor langere afstanden (recreatief fietsen) en het beklimmen van heuvels en bergen.

Naast een kracht- en rotatiesensor hebben sommige Cortina elektrische fietsen met middenmotor een gear-sensor. Deze sensor schakelt de motor tijdens het op- of afschakelen van de versnelling even uit. Met name bij de krachtige motoren van Bafang is een gear-sensor een waardevolle toevoeging voor het soepel schakelen en een lange levensduur van de versnellingsnaaf.

E-Bikes met Middenmotor

Cortina E-Foss damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Foss damesfiets

Bafang M300 middenmotor

8 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-U4 Transport Solid herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport Solid herenfiets

Bafang M300 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-Silento Pro herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Silento Pro herenfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-Common Family  default_cortina 320x320

Cortina E-Common Family

Bafang M420 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Meer e-bikes met middenmotor

Actieradius

Een onmisbaar onderdeel van elke elektrische fiets is de accu, die zorgt voor de stroom die jou ondersteuning geeft tijdens het fietsen. Bij Cortina e-bikes met het Cortina Ecomo-systeem en met de Bafang-systemen is de accu verwerkt in de bagagedrager. Je hebt bij deze modellen de mogelijkheid
om een eigen accu te kiezen. Er zijn verschillende accu’s met verschillende capaciteiten. Hoe groter de accucapaciteit, hoe verder je kunt fietsen.*

Bij alle Cortina e-bikes is de accu afneembaar van de fiets. De accu zit op slot en is met je fietssleutel eenvoudig van de fiets te halen, bijvoorbeeld als je deze binnen op wilt laden.

Accu en lader bij het Shimano STEPS E6100-systeem 36 volt: 

Type Accu Minimale ondersteuning Medium ondersteuning Maximale ondersteuning Meerprijs
504 Wh 170 kilometer 120 kilometer 85 kilometer Inbegrepen

Laadbeurt Laadtijd in uren Meerprijs
0-80% 2:30 uur Inbegrepen
0-100% 5:00 uur  

Accu en lader bij het Shimano STEPS E5000-systeem 36 volt:

Type Accu Minimale ondersteuning Medium ondersteuning Maximale ondersteuning Meerprijs
418 Wh 125 kilometer 85 kilometer 60 kilometer Inbegrepen

Laadbeurt Laadtijd in uren Meerprijs
0-80% 2:00 uur Inbegrepen
0-100% 4:00 uur  


Keuze accu's en laders bij het Bafang 43 volt-systeem:

Type Accu Minimale ondersteuning Medium ondersteuning Maximale ondersteuning Meerprijs
340 Wh 80 - 120 kilometer 45 - 60 kilometer 30 - 45 kilometer Inbegrepen
450 Wh 100 - 140 kilometer 50 - 80 kilometer 40 - 60 kilometer € 150
750 Wh 140 - 180 kilometer 110 - 130 kilometer 70 - 90 kilometer € 300

Type lader Laadtijd in uren (volledige laadbeurt 340 Wh accu) Laadtijd in uren (volledige laadbeurt 450 Wh accu) Laadtijd in uren (volledige laadbeurt 750 Wh accu) Meerprijs
Oplader (standaard) 5:00 uur 6:30 uur 10:30 uur Inbegrepen
Oplader (snel) 3:30 uur 4:30 uur 6:30 uur € 40


Keuze accu's en laders bij het Ecomo 36 volt-systeem:

Type Accu Minimale ondersteuning Medium ondersteuning Maximale ondersteuning Meerprijs
300 Wh 75 - 110 kilometer 35 - 55 kilometer 25 - 40 kilometer Inbegrepen
400 Wh 90 - 130 kilometer 45 - 70 kilometer 35 - 50 kilometer € 150
500 Wh 110 - 135 kilometer 65 - 95 kilometer 45 - 65 kilometer € 250

Type lader Laadtijd in uren (volledige laadbeurt 300 Wh accu) Laadtijd in uren (volledige laadbeurt 400 Wh accu) Laadtijd in uren (volledige laadbeurt 500 Wh accu) Meerprijs
Oplader (standaard) 4:30 uur 6:00 uur 8:00 uur Inbegrepen
Oplader (snel) 2:30 uur 3:00 uur 4:00 uur € 40

Alle Cortina e-systemen zijn intelligent en door jouw Cortina-dealer middels diagnosesoftware te servicen.

Tips

4 Tips voor de aanschaf van je Cortina elektrische fiets:

1. Laat je goed informeren over alle verschillende e-systemen van Cortina en maak een proefrit.

2. Bedenk goed wat je met je e-bike gaat doen. Ga je er mee naar school of werk? Fiets je dagelijks korte of lange afstanden? Wil je je accu snel kunnen opladen?
De Cortina-dealer weet welke e-bike je nodig hebt.

3. Een te hoge of te lage fiets verpest je fietsplezier. Bepaal samen met je Cortina-dealer wat de juiste framemaat is zodat hij de fiets perfect voor je af kan stellen.

4. Breng je elke dag je kinderen naar school met de e-bike? Kies dan voor een Cortina E-Family. Vaak je sporttas mee? Onze stevige transportmodellen zijn geschikt voor het vervoeren van bagage.