Cortina E-Common

Andere specs? Sneller je fiets in huis!

Vandaag kopen en morgen wegrijden op je gloednieuwe e-bike? Je hebt het vast al gehoord; het is momenteel helemaal niet zo gewoon om direct je nieuwe fiets in bezit te hebben. Omdat wij niemand zo lang op zijn nieuwe ride willen laten wachten, hebben we ervoor gekozen om -als het mogelijk is- af en toe andere onderdelen op onze fietsen en e-bikes te monteren. Waarom we dit doen? Zo kunnen we een stuk sneller onze fietsen afmaken en daarmee onze klanten ook veel sneller blij maken.

Mede door corona ervaren veel fietsfabrikanten - en ook wij - dat er lange levertijden zitten op bepaalde fietsonderdelen. Denk aan bijvoorbeeld specifieke banden en versnellingsnaven; op sommige items zit een levertijd van meer dan een jaar! Omdat de fiets vaak verder wel helemaal klaargemaakt kan worden, gaan we vanaf nu sommige fietsen afmonteren met onderdelen die wel beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld omdat het producten van een ander merk zijn of omdat het product een andere kleur heeft.  

Dezelfde kwaliteit

Waarom is dit voor jou belangrijk om te weten? Door deze aanpak kunnen we sneller meer fietsen afmonteren en afleveren bij consumenten. En daar worden we allemaal blij van!

Het spreekt voor zich dat de alternatieve onderdelen die we kiezen kwalitatief gelijkwaardig zijn aan de oorspronkelijke onderdelen. Soms zul je het niet eens merken, bijvoorbeeld omdat het alleen de wijziging van het merk betreft, zoals een Tektro-rem in plaats van een Shimano-rem. Maar er zijn er ook veranderingen mogelijk die wat meer opvallen, denk aan andere banden, handgrepen of een ander display (bij e-bikes).

Welke fietsen?

Hierbij dus een disclaimer: de fietsen die je op onze website ziet, kunnen mogelijk afwijken van hoe ze er in de werkelijkheid uitzien. Maar daardoor rijd jij wel een stuk sneller rond op je nieuwe fiets. Heb jij vragen over de aanpassingen die wellicht op jouw toekomstige droomfiets gedaan worden? Vraag er dan naar bij de fietsenwinkel, zij kunnen op artikelniveau nagaan of er aanpassingen aan jouw fiets gedaan zijn.